Uitslagen

Foto’s

Verslag

Ethias Cross Beringen – 17.10.2020

Op zaterdag 17 oktober zal in Beringen de tweede editie van de Ethias Cross Beringen plaatsvinden. Op het domein van be-MINE, de historische mijnsite van Beringen, zal een voor de renners spectaculaire cross uitgetekend worden op de flanken van de mijnterril.

Deze cross op de mijnterril in Beringen is een aparte in het cross-circuit, een echte klimcross waarbij er na de start in één ruk een hoogteverschil van 58 meter moet overwonnen worden, gevolgd door nog een tweede lus die tot halfweg afdaalt om dan terug naar de top te klimmen. Uniek zijn ook de materiaalpost bovenop de terril en de spectaculaire afdalingen.

Be-MINE, de best bewaarde en grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen, levert een prachtig parcours voor deze cyclocrossrit.  Start en aankomststrook is voorzien op de serviceweg achter het shoppingcenter van be-MINE boulevard. Vlak na de start zullen de renners de bekende mijnterril opdraaien. Per ronde zijn er twee klimpassages en twee afdalingen, één technische en één op snelheid.

De Ethias Cross Beringen zal achter gesloten deuren en met strikte veiligheidsmaatregelen voor renners, omkadering en medewerkers worden georganiseerd. Voor de fans is het uiteraard jammer dat ze voorlopig niet ter plaatse kunnen supporteren, maar gelukkig kan alles live gevolgd worden op VTM of hln.be.

Parcours

Programma

  • 12u45 Nieuwelingen 1ste jaars
  • 13u30 Nieuwelingen 2de jaars
  • 14u30 Junioren
  • 16u00 Elite Dames – Rectavit Ladies Cross (live op VTM)
  • 17u15 Elite Heren (live op VTM)

Tickets

De Ethias Cross Beringen zal achter gesloten deuren georganiseerd worden omwille van de Covid-19 maatregelen. Voor de fans is het uiteraard jammer dat ze voorlopig niet ter plaatse kunnen supporteren, maar gelukkig kan alles live gevolgd worden op VTM of hln.be.

VIP

Omwille van de Covid-19 maatregelen zullen er tijdens de Ethias Cross Beringen geen VIP formules aangeboden worden.

INSCHRIJVINGEN RENNERS

https://portal.cycling.vlaanderen

De inschrijvingen voor de wedstrijden verlopen enkel digitaal en tot maximaal 3 dagen voor de wedstrijd of tot de wedstrijd volzet is.

Les inscriptions aux cyclocros s sont uniquement possible en ligne et jusqu’à 3 jours avant la course ou jusqu’à ce que la compétition soit complet.

Registrations for the competitions are only possible through the registration platform and up to 3 days before the race or until the competition is fully booked.

For further information and questions : support@cycling.vlaanderen

Zaterdag 17 oktober 2020

0Dagen0Uren0Minuten

Startlijsten

Partners

Organisatie in samenwerking met stad Beringen.