Ethias Cross Kruibeke – 12.10.2019

De historische Belgische Kampioenschappen veldrijden in Kruibeke liggen intussen alweer een aantal maanden achter ons. Bijna 20.000 toeschouwers en meer dan 1 miljoen tv-kijkers keken vol spanning hoe Toon Aerts zich in een tweestrijd met Wout Van Aert doorheen de Kruibeekse modder naar een allereerste Belgische titel bij de elite ploeterde.

Op zaterdag 12 oktober staat de top van het internationale cyclocrosstoneel opnieuw aan de start in Kruibeke. Het recept van de Ethias Cross Kruibeke blijft ongewijzigd: een cross vol schuine kanten en – bij regenval – vettige modderstroken midden in de Polders van Kruibeke en grenzend aan het prachtig kasteel Wissekerke. Sinds het BK werd ook een heuse zandstrook geïntroduceerd in het parcours. Allemaal elementen die uiteraard mee bijdragen aan het spektakel.

De Ethias Cross Kruibeke wordt een niet te missen afspraak. Met een mooie en gevarieerde omloop, een ongetwijfeld groot aantal toeschouwers én de strijd bij jeugd-, dames- en heren veldrijders zijn alle ingrediënten aanwezig om er een onvergetelijke dag van te maken.

Bij dergelijk topevenement hoort uiteraard een topomkadering. De dames- én heren elitewedstrijden van de Ethias Cross zijn live te volgen op VTM, wat uw onderneming de unieke mogelijkheid biedt om gedurende een bijna 3u durende uitzending enkele honderdduizenden tv-kijkers te bereiken.

Parcours

Programma

10u45
Nieuwelingen
11u50
Junioren
13u45Elite Dames
15u00Elite Heren

Nieuwelingen worden gesplitst vanaf 70 inschrijvingen, anders is er één wedstrijd om 10u45.

Bereikbaarheid

 • Adres

  Sporthal De Dulpop, Beekdam 2, 9150 Kruibeke.

 • Parking

  • Houtenkruisstraat, 9150 Kruibeke. Gratis shuttlebussen rijden tussen Kruibeke, Bazel en Rupelmonde.Zij pikken u onderweg aan de verschillende Polderscross Shuttlehaltes op en brengen u van en naar het parcours tot 20u ‘s avonds.
 • Route

  Voor de parking publiek neemt iedereen best vanop de E17, afrit 15 (Temse) of afrit 15a (Haasdonk)

  Voor de VIP parking neem je best afrit 16 (Kruibeke)

Zaterdag 12 oktober 2019

Startlijsten

Partners

Organisatie in samenwerking met Poldercross vzw.

VIP